Onze werf in het nieuwsblad!

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201218_94758099

Onze nieuwe danszaal heeft nu reeds het nieuws gehaald.

Vervallen kleuterschool wordt nieuwe dansstudio: “Het wordt net geen nieuwbouw”

MERELBEKE – De dansclub Dream Dance krijgt een smak geld van de gemeente Merelbeke om een oud kleuterschooltje om te bouwen tot een volwaardige dansstudio. Door de uitbreiding kan de populaire dansclub ook nadenken over uitbreiden.

De jongste gemeenteraad in Merelbeke bracht een kerstcadeau van formaat voor de dansclub Dream Dance: 490.000 euro voor renovatiewerken. Een derde daarvan krijgt de dansclub als subsidie, het resterende bedrag krijgt ze van de gemeente als renteloze lening.

Dat werd beslist op voorstel van sportschepen Egbert Lachaert (Open VLD). Dream Dance, dat nu nog huist in een oude loods naast de doe-het-zelfzaak Hubo, is opgelucht met de centen.

Enorm bedrag
“Ons huurcontract liep af en de loods was te klein geworden voor onze werking”, zegt voorzitter Nick Geeraert. “We zijn heel tevreden, want uiteindelijk is de oude kleuterschool van het
gemeenschapsonderwijs Go! en niet van de gemeente zelf, maar toch geeft ze ons een enorm bedrag.”

Het geld is meer dan welkom, want de oude school moet volledig gerenoveerd worden. “Het gebouw heeft lang leeggestaan en is volledig in verval. De vloerplaten zullen we laten liggen, maar al de rest moet worden vernieuwd: nieuwe roofing op het dak, nieuwe isolatie, ramen, wanden en buitengevels. We gaan er net geen nieuwbouw zetten.”

De werken worden uitgevoerd door vrijwilligers van Dream Dance, in samenwerking met Weerwerk Gent.

Zaal voor de buurt
Door de nieuwe locatie kan de dansclub aan uitbreiding denken, want de jongste jaren kwamen er steeds meer leden bij. “Op dit moment hebben we er 305 en dat aantal groeit nog altijd”, zegt Geeraert.

“In de Bergbosstraat komen we terecht in een woonwijk met jonge gezinnen, en daar gaan we op inspelen.” De club wil starten met een buurtwerking. ‘Bewoners zullen de zaal op vrije momenten kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor een kaartavond, een quiz of een buurtbarbecue.”

Het coronavirus was, zoals voor vele verenigingen, een serieuze domper voor Dream Dance, dat uitgerekend dit jaar twintig jaar bestaat. “We hadden een grote jubileumshow gepland, maar die schuiven we dan maar een jaartje op.”

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *