Onze werf op Het Laaste Nieuws

Dansclub Dream Dance bouwt oude kleuterschool om tot nieuwe dansstudio: “In een wijk met veel jonge gezinnen en enorm veel potentieel”

MERELBEKE Dansclub Dream Dance krijgt van de gemeente Merelbeke 490.000 euro in de vorm van een subsidie en renteloze lezing om een oude kleuterschool van het GO! onderwijs on de Bergbosstraat om te bouwen tot een moderne dansschool. De school zal op 1 september operationeel zijn. Didier Verbaere 20-12-20, 16:57

Dream Dance huist vandaag in een pand naast de Hubo op de Hundelgemsesteenweg maar daar loopt het huurcontract ten einde. Bovendien kampt de club er op zaterdag met een parkeerprobleem. De gemeente reikt hen nu een oplossing aan met een subsidie en lening voor de renovatie van de oude schoolgebouwen. “We zijn het gebouw helemaal aan het strippen en bouwen eigenlijk een pand in het bestaande gebouw. Met hogere plafonds en sterk geïsoleerd zodat er geen geluidsoverlast is. In het hoofdgebouw van 420 vierkante meter komt de grote danszaal, een cafetaria, kleedkamers, vergaderzaal en sanitair blok. We hebben ook een bouwvergunning voor een uitbreiding met 150 vierkante meter opslagruimte voor materiaal en decors”, legt voorzitter Nick Geeraert uit.

Met oog op uitbreiding 

De ligging in een wijk met enorm veel jonge gezinnen en parking voor de deur, biedt heel wat potentieelNick Geeraert

Met de school is een gebruiksovereenkomst gesloten voor 20 jaar. Ook andere verenigingen en de buurtbewoners zullen gebruik kunnen maken van de accommodatie. De werken worden deels uitgevoerd door vrijwilligers en door medewerkers van sociale economiebedrijf Weerwerk Gent, waar Nick werfleider is. “Door de verhuis, in september 2021 willen we operationeel zijn, zullen we ook ons ledenaantal kunnen opschroeven. Vandaag hebben we 300 leden en we hopen dit jaarlijks met 10 procent uit te breiden. De ligging in een wijk met enorm veel jonge gezinnen en parking voor de deur, biedt heel wat potentieel”, zegt Nick.

490.000 euro

Het kostenplaatje is niet min want Dream Dance investeert 490.000 euro. Met dank aan het lokaal bestuur. “Eén derde van dit bedrag, krijgt Dream Dance via subsidies en de rest is een renteloze lening die ze zullen terugbetalen. We werken die formules op maat van verenigingen uit. Dat deze geapprecieerde vereniging in deze crisistijden vooruitkijkt, ondernemend is en investeert, getuigt van een grote gedrevenheid en engagement welke we als gemeentebestuur alleen maar kunnen toejuichen. Dream Dance is een vereniging met een grote dynamiek en eigen Merelbeeks talent. We hebben een zekerheid op terugbetaling en het gebouw zal ook door anderen kunnen gebruikt worden. Dit is dus een win-win situatie voor alle partijen”, legt schepen van sport Egbert Lachaert (Open Vld) uit.

Nick en Egbert aan de toekomstige dansschool.
Nick en Egbert aan de toekomstige dansschool. © Didier Verbaere

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *